Ideální sestava 24. kola KP mužů

Tři hráči Týna si pronajali místo v ideální sestavě Fincentrum krajského přeboru. Od brankáře Jana Švejdy, dirigenta Zdeňka Hrdina a náhradníka Radima Štose, který roli žolíka z rezervy korunoval dvěma góly. První jarní hattrick má na svědomí hlubocký útočník Josef Kurali, který byl naší redakcí vyhlášen Mužem 24. kola.

Týnské naděje držel dlouho nad vodou brankář Jan Švejda. V nejtěžších chvílích svůj tým podržel a to okresní derby u Malše rozhodlo.
Skvělou práci znovu odvedl hlubocký stoper Zbyněk Stráský, starší bratr útočníka ligového Dynama ČB. Na kraje obran jsme nominovali kaplického Filipa Hejnu. Devatenáctiletý bek se dočkal první nominace. Podruhé se dostalo na Petra Hejla, naopak nejstaršího hráče z hradecké soupisky, který dlouhé roky odehrál v Třeboni.
Prachatický Martin Kováčik se v sestavě kola cítí jako doma, nominaci si vysloužil již posedmé! Ve stejném duchu se dá hovořit i o týnském kapitánovi Zdeňku Hrdinovi, o jehož výkonu hovořil i trenér konkurenčního Roudného. "Vzorem pro naše hráče by měl být hostující Hrdina, který byl nejlepším hráčem na hřišti a ve svém věku prodává své dlouholeté zkušenosti a je příkladem svým přístupem pro mužstvo,“ ocenil Štěfan Lovička. V záložní řadě si potřetí řekl o místo Radek Tejml z Jankova. Slova chvály dopadla i na výkon čkyňského mladíka Jakuba Uhlíře, který v derby dlouho trápil lažišťské protihráče.
Nominace do útočného tria byl tentokrát jednoduchá. Útočníci jsou od toho, aby dávali góly. To do puntíku splnil hattrickem hlubocký Josef Kurali. V sestavě kola je v letošním ročníku teprve podruhé, ale také podruhé je zvolen Mužem kola! Student prvního ročníku Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích se v sobotu v Písku těšil z prvního hattricku v mistrácích za muže. Minule střílel dva góly Marcel Nousek, teď převzal střeleckou štafetu jeho starší bratr Milan, který po dlouhé přestávce neztratil nic ze svého umění, což předvedl ukázkovým lobem při svém druhém gólu. Velmi dobrým tahem trenéra Čadka se ukázalo náhradníka Radima Štose. Dvacetiletý útočník hraje pravidelně za týnskou rezervu v okresním přeboru. U Malše se za 25 minut radoval ze dvou branek. Tu rozhodující vstřelil čtyři minuty před koncem.
All Stars 24. kola:
Švejda (Týn, 1 nominace) – Hejna (Kaplice, 1), Stráský (Hluboká, 3), Hejl (J. Hradec, 2) – Uhlíř (Čkyně, 1), Tejml (Jankov, 3), Hrdina (Týn, 6), Kováčik (Prachatice, 7) – Milan Nousek (Písek B), Kurali (Hluboká, 2), Štos (Týn, 1).

Zdroj: www.jihoceskyfotbal.cz