Dorostenci vyšli v jihočeském derby naprázdno

Písečtí dorostenci dohrávali ve středu 16. října šesté kolo druhé ligy, ve kterém zavítali na hřiště béčka českobudějovického Dynama. Z jihočeského derby ale žádný bodový zisk vytěžit nedokázali – devatenáctka prohrála 1:2 (0:2) a sedmnáctka 1:3 (0:1).

Starší dorost U19

Dynamo České Budějovice B – FC Písek 2:1 (2:0).

Branka: Mařík.

Sestava: Schánelec – Pineau, Klimeš (90. Choura), Bartizal, Pinta – Budil (46. Malát), Baďura, Šindelář (77. Janoušek), Sedláček, Hliněný – Mařík (77. Krejčí).

Petr Bílý, trenér: „Utkání dvou rozdílných poločasů. První poločas byl od nás neaktivní a zakřiknutý. I přes naši malou aktivitu jsme šli dvakrát sami na brankáře. Jednou jsme přestřelili a podruhé trefili tyč. Do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým. Více odvážný, běhavý a odhodlaný s výsledkem něco udělat. Díky této změně jsme zaslouženě snížili a bojovali o vyrovnání, což už se nám ale nepodařilo. Musím kluky pochválit za velmi dobrý druhý poločas.“

Mladší dorost U17

Dynamo České Budějovice B – FC Písek 3:1 (1:0).

Branka: Klabouch.

Sestava: Horba – Šálek, Krejčí, Havel, Vejmělek – Kubát (Šmejkal), Šátava (75. Sochůrek), Veselý, Choura (60. Klabouch), Hovorka (46. Ravlynets) – Janoušek (46. Handrejch).

Radoslav Houdek, trenér: „V jihočeském derby jsme odehráli nejspíše nejlepší zápas podzimu, ale bohužel výsledkově to nevyšlo. Obdrželi jsme zbytečné tři branky a ve finále jsme vstřelili pouze jeden gól. Ale šancí, hlavně v druhé poločase, nebylo málo. Nezbývá nám nic jiného, než dále pracovat, abychom zlepšili efektivitu v zakončení.“

18. 10. 2024
Redakce Redakce