Adam Pech: Byl jsem ve správný čas na správném místě

Důležitá výhra přišla, ale nerodila se vůbec lehce. Fotbalisté Písku zdolali pražský Motorlet až velmi šťastným gólem z 90. minuty, jehož autorem se stal Adam Pech.

Jak byste duel s Motorletem zhodnotil? Bylo vítězství z kategorie zasloužených, nebo spíše šťastných?

Řekl bych, že soupeř byl v kombinaci lepší, ale myslím si, že se nám dařilo jejich útoky blokovat a oni si tak nevytvořili žádné šance. Na druhou stranu musím přiznat, že ani my jsme si nevytvořili žádnou výraznou šanci, takže dle mého názoru to byl remízový zápas.

Vstřelil jste už někdy kurióznější gól, že se od vás míč do sítě odrazil? Jak se vůbec celá situace z vašeho pohledu seběhla?

Nevím, jestli bych tento gól nazval kuriózním. Tomu všemu předcházela má střela, která byla zblokována, poté se balon odrazil znovu k nám a Rosťa Baďura nacentroval před branku. Obránce Motorletu se snažil balon odkopnout a já jsem naskočil do balonu, který odkopával. Byl jsem ve správný čas na správném místě, a skončilo to v bráně, za což jsem moc rád.

I když si v zápasech vytváříte šance, tak se vám je moc nedaří proměňovat. Máte pro to nějaké vysvětlení?

Musíme být aktivnější a důraznější v útočné fázi a pak věřím, že budeme šance více proměňovat.

Po sedmi odehraných zápasech máte na svém kontě devět bodů. Odpovídá to vašim představám, nebo si myslíte, že jich mohlo být více?

Vždycky by to mohlo být lepší, ale myslím si, že s devíti body můžeme být zatím spokojeni. Věřím, že další body přijdou.