Doufám, že v tom fanoušci budou s námi, přeje si Dominik Štěch před Mol Cupem

Do třetiligového kolotoče, který se na chvíli zastavil z důvodu volného losu a nepříznivého počasí, se nevrátili vůbec špatně. Fotbalisté Písku přivezli v sobotu 21. září bod za remízu 3:3 (1:1) ze hřiště třetích Velvar. K tomu výsledku přispěl Dominik Štěch jednou trefou, která pro něj v této soutěži byla tou premiérovou. „V tréninku mi to poslední dobou padalo, a říkal jsem si, že už to musím zlomit,“ prozradil dvaadvacetiletý univerzál, který se stejně jako jeho spoluhráči těší na středu 25. září. To se od 17.30 hodin v Písku představí v rámci Mol Cupu druholigová Viktorka Žižkov.

Kdyby vám někdo před utkáním ve Velvarech řekl, že uhrajete bod, bral byste ho? A jak se na jeho zisk díváte po závěrečném hvizdu?

Určitě bych bod bral, ale na druhou stranu k vývoji zápasu si myslím, že jsme si zasloužili tři body. Je to škoda, přivézt tři body z Velvar by bylo super, protože jsme věděli, že Velvary mají dobrý tým. My jsme na ně ale byli dobře připraveni, přesto bod bereme z venku.

Nemrzí vás nezvládnuté závěry obou poločasů, ve kterých jste inkasovali? Čemu to přičítáte?

Samozřejmě, že mrzí. Nevím, co na to říct. Řekl bych, že bychom nebyli koncentrovaní do konce, ale spíše je to taková naše smůla.

Přestože v Písku působíte už dva a půl roku, tak první třetiligová trefa přišla až teď. Jak byste ji popsal? A jste rád, že to čekání konečně skončilo?

Ježíš, to je strašné, ale samozřejmě jsem nesmírně rád, že jsem dal gól. Řekl bych, že bych raději na ten gól nahrál. V tréninku mi to poslední dobou padalo, a říkal jsem si, že už to musím zlomit. Trenéři mi o poločase řekli, že mi věří, a jsem rád, že to tam spadlo. Myslím si, že na pravé straně byla kombinace a Marek Maroušek mě centrem našel. Já jsem si odstoupil od hráče a svou silnější nohou, levou, jsem to z jedničky trefil na zadní tyč.

Ve středu 25. září do Písku zavítá v rámci Mol Cupu druholigová Viktorka Žižkov. Věříte si na soupeře z vyšší soutěže? A očekáváte, že se konečně naplní tribuny píseckého stadionu?

Bude to pro nás obrovská motivace toto utkání zvládnout. Já se na to nesmírně těším a doufám, že doma to zvládneme před fanoušky. Doufám, že jich dorazí co nejvíce a budou v tom s námi, aby nás povzbudili.