Souhrada: V šatně je super nálada, nejlepší, co jsem kdy v píseckém áčku zažil

Třetiligoví fotbalisté FC Písek mají v rozjeté sezoně nezvykle dlouhé volno. Poslední utkání sehráli v rámci Mol Cupu ve středu 4. září v Benešově a od té doby na další čekají. Nejprve měli volný los a následný zápas s Příbramí byl odložen. Žlutomodří tak do hry zase zasáhnou v sobotu 21. září, kdy se v rámci sedmého kola 3. ČFL představí na hřišti Slovanu Velvary. „Zápas bude náročný a nemůžeme nic podcenit,“ zdůrazňuje Martin Souhrada, jenž naposledy proti Chomutovu zapsal první třetiligovou trefu.

Oba zápasy bude od sebe dělit šestnáct dní. Není to čekání už dlouhé?

Od zápasu v Benešově už uteklo pár týdnů a nebudu lhát, že to není dlouhá doba. Myslím si, že že ostatní kluci to mají stejně jako já.

Myslíte, že na vás tak dlouhá pauza v rozjeté sezoně můžete zanechat nějaké stopy, nebo o to více trénujete?

Všichni do tréninku dáváme sto procent, ale i tak si myslím, že nadcházející zápas bude náročný, takže nemůžeme vůbec nic podcenit.

Před sezonou to vypadalo, že znovu zamíříte na Strakonicko, ale nakonec jste zůstal v Písku. Jste za to rád, že jste se konečně probojoval do třetiligového kádru a chystáte svoji šanci chytit za pačesy?

Do poslední chvíle to bylo celé nejisté. Nevěděl jsem, jak to bude, ale nakonec se sešlo pár věcí a já zůstal v Písku. Za tuhle příležitost jsem moc rád a určitě budu dělat všechno pro to, abych v Písku hrál i nadále.

V posledním mistrovském zápase proti Chomutovu jste dokonce vstřelil svůj premiérový gól ve třetí lize. Na kolik vám to pokladním spočítal?

Hned po konci zápasu jsem věděl, že ten gól vůbec levný nebude, ale to k tomu patří a pokutu jsem rád zaplatil. Vyšlo mě to zhruba na pět stovek.

Během přípravného období sice výsledky nebyly úplně ideální, ale nakonec přišlo herní zlepšení a také bodové zisky. Vnímáte to také tak? A jaká je momentálně v kabině nálada?

V přípravě jsme zkoušeli různé nové věci, abychom vstoupili do sezony v co nejlepší sestavě a kvalitě. V šatně je super nálada, myslím, že nejlepší, co jsem kdy v píseckém áčku zažil.