Stanislav Vokurka: Věřím, že nám půjde štěstí naproti a body zůstanou doma

Fotbalisté Písku se chystají na domácí premiéru ve třetí lize. V pátek 16. srpna přivítají od 18:00 hodin domažlickou Jiskru, která porazila na úvod akademii Táborska jednoznačně 4:1 (1:0). Naopak Jihočeši vyšli naprázdno, když smolně prohráli na hřišti FK Loko Praha 1:2 (0:0). V 85. minutě je poslal do vedení výstavní trefou Stanislav Vokurka, byť je v zápise o utkání chybně uvedeno jméno Vojtěcha Bartizala, ale domácí ještě stihli skóre otočit. Svěřenci trenéra Milana Nouska tak budou mít doma co napravovat. „Když bude obrana fungovat jako v prvním zápase, nebál bych se říci, že doma Domažlice zvládneme,“ je optimistou dvaadvacetiletý krajní obránce.

První kolo přineslo velmi krutou porážku na hřišti pražského FK Loko. Sice jste se v 85. minutě ujali vedení, ale nakonec jste odjeli domů s prázdnou. Přebolelo to už, nebo stále taková porážka mrzí?

Samozřejmě taková porážka mrzí. Vedete v 85. minutě a během chvíle prohráváte o gól. Ale bohužel ve fotbale se může stát cokoliv. Je třeba se poučit z chyb a soustředit se na další utkání.

Co se vůbec stalo, že se vám nepodařilo náskok udržet?

Celý zápas jsme hráli s dobře organizovanou obranou, ale od otevření skóre jsme zalezli. Soupeř, který byl šikovný na míči, nás z toho potrestal. První gól padl po střele a druhý gól padl z trestného kopu. Jemu předcházela situace, která mě stále bije do očí, když se na to zpětně kouknu.

Vedení jste se ujali pět minut před koncem, když jsi zakončil rychlý brejk nechytatelnou střelou pod břevno z nějakých dvaceti metrů. Řadíte to k nejhezčím gólům své kariéry? A nejste trochu zklamaný, že nakonec v zápise o utkání figuruje jméno Vojtěcha Bartizala?

Ano, byl to můj nejhezčí gól v kariéře. Navíc se jednalo o moji premiérovou trefu v ČFL a určitě si ji budu pamatovat do konce života. To, že ho napsali Bártovi, mě ani moc nemrzí. Ale každý moc dobře ví, kdo se trefil. Další branka bude, doufám, už psaná na mě, protože jich tuhle sezonu plánuju dát víc.

Právě dres FK Loko Praha, dříve Vltavínu, jste v minulosti oblékal. Potkal jste se na hřišti s některými bývalými spoluhráči?

Moc kluků tam nezůstalo. Zaregistroval jsem jen Matyho (David Matějka) a Carla Maioneho. Ostatní kluci působí jinde nebo už nehrají fotbal vůbec.

Do domácí premiéry v 3. ČFL zbývá jediný den. Jak se připravujete a co osobně od soupeře z Domažlic očekáváte?

Připravujeme se poctivě jako na každý zápas. Jsme plně soustředění a budeme chtít samozřejmě vyhrát. Věřím, že nám půjde i štěstí naproti a body zůstanou doma.

Kudy by mohla vést cesta k úspěchu? Byla by to dobrá a zodpovědná obrana, která vás na Loku zdobila do nějaké 89. minuty?

Když nedostaneme gól, nemůžeme prohrát. Když bude obrana fungovat jako v prvním zápase, nebál bych se říci, že doma Domažlice zvládneme. Ale mají silné mužstvo a každou chybu budou trestat.

Chtěl byste něco vzkázat fanouškům? Proč by si domácí premiéru neměli nechat ujít?

Budeme se vám snažit předvádět fotbal, který vás bude bavit. Přijďte nás v pátek podpořit a společně dotáhneme utkání do vítězného konce.