Jakub Pařízek: Věřím, že se do formy dostaneme

Třetiligové fotbalisty Písku zatím trápí v letní přípravě koncovka. Během čtyř zápasů vstřelili pouhé dva góly. Ten poslední proti divizní Soběslavi, který znamenal konečnou remízu 1:1, měl na svědomí Jakub Pařízek. Tento čtyřiadvacetiletý ofenzivní fotbalista přišel k Otavě před nadcházející sezonou z českobudějovického Dynama.

V utkání se Soběslaví jste sice byli výrazně střelecky aktivnější, ale nakonec jste brali jen remízu 1:1. Bylo to veliké zklamání?

Asi záleží, z jakého pohledu se na to koukáme. Z pohledu výsledku to zklamání je, na druhou stranu jsme drželi míč a dostávali se do šancí, což je nejdůležitější. Akorát se musíme zaměřit na produktivitu, a věřím, že to zlepšíme.

Vyrovnání jste obstaral po situaci, kdy jste dostal ideální pas za obranu. Byl jste předem rozhodnutý, že uděláte brankáři kličku?

To asi ne, rozhodl jsem se nejspíš v moment, kdy jsme běželi oba k míči a viděl jsem, že mám k němu blíž.

Co se děje, že se vám zatím v přípravě nedaří proměňovat šance? Dva góly ve čtyřech zápasech, to je hodně málo…

To kdybych věděl, tak bych vám to řekl (smích). Těžko říct, možná si na sebe zvykáme a nejsme ještě dostatečně sehraní, možná nesoustředěnost – ale jak jsem již říkal – šance si postupem zápasů tvoříme. Chce to čas a zaměřit se na proměňování šancí v trénincích a góly přijdou.

Do Písku jste přišel před zahájením letní přípravy z českobudějovického Dynama, tak jaké zatím máte ze svého nového působiště pocity?

Pocity jsou dobré. Mnoho spoluhráčů jsem znal právě z Dynama, s některými kluky z dřívějška také. Prostředí už znám, je skvělé. V podstatě si pouze zvykám na dojíždění, který je zatím bez problémů.

Mistrovská část sezony se kvapem blíží. Jaká máte od ní očekávání? V jakých patrech tabulky byste se rád s mužstvem pohyboval?

Očekávám, že bude určitě náročnější, už jen kvůli většímu počtu týmů. Samozřejmě bych se rád pohyboval v horní polovině, ale to uvidíme až v sezoně. Věřím, že se do formy dostaneme.