Dorostenecký šampion zakončil sezonu porážkou v Hořovicích

Písecká devatenáctka po převzetí poháru za první místo v závěrečném domácím střetnutí s Roudným zakončila jednoroční účinkování v České divizi dorostu dvěma venkovními zápasy během uplynulého týdne.

Klatovy U19 – FC Písek U19 0:5 (0:1)
Branky:
Sedláček 2, Malát, Mařík, Pícha.

Sestava: Kubec (46. Schánělec) - Novotný, Budil, Klimeš, Pinta (75. Huleš) - Malát (75. Fouček), Mařík, Janoušek, Sedláček, Hovorka (69. Vierer) - Veselý (57. Pícha).

Petr Bílý (trenér U19): „Do utkání jsme vstoupili s jasně danými cíli a myslím si, že se je kluci snažili plnit. Chyběl nám ale větší klid v poslední třetině hřiště, kde převládala spíše zbrklost a nepřesnost než kvalita v zakončení. Jsem spokojený a chválím za herní tvář v prvním poločase. Druhý poločas, ač byl výsledkově lepší, tak z naší strany herní kvalitu postrádal.“


Hořovice U19 – FC Písek U19 2:0 (1:0)

Sestava: Kubec - Pinta, Budil, Klimeš, Novotný - Malát (55. Kostlivý), Mařík (35. Pícha), Janoušek, Sedláček, Hovorka (67. Vierer) - Veselý (55. Handshuh).

Petr Bílý (trenér U19): „V posledním utkání sezony měli kluci navázat na herní výkon z prvního poločasu v Klatovech. Byl jsem zvědavý, jestli omlazený tým výkon potvrdí. Bohužel se nám utkání výsledkově a ani herně nepovedlo. Jsem zklamaný, jak zkušení hráči k utkání přistoupili a mladším klukům vůbec na hřišti nepomohli. Z naší strany to bylo platonické dobývání dobře organizovaného bloku. Utkání bez emocí a bez touhy se poprat o výsledek. Od nás to mělo spíše nádech přátelského zápasu. Hráči, na kterých by měla stát budoucí devatenáctka, předvedli průměrný spíše podprůměrný výkon, z čehož nemám vůbec radost."