Písečtí v domácí rozlučce hostí poslední Králův Dvůr

FC Písek bude nastupovat do závěrečného domácího zápasu tohoto ročníku ČFL s cílem definitivně si pojistit jistotu záchrany. V páteční střetnutí hostí od 18 hod. v tabulce šestnáctý FK Králův Dvůr.

„Cábelíci“, jak se klubu z Berounska přezdívá, jsou dvě kola před koncem v obtížné situaci. Marně dohánějí podzimní manko a ani dvě výhry na konci sezony jim nemusí stačit k udržení. V případě dvou sestupujících ze skupiny A je už nespasí ani zázrak.

Nejúspěšnější sezony prožili Králodvorští v 80. letech. V sezoně 1980/81 nakoukli až do druhé nejvyšší soutěže, tehdejší ČNFL, ale z poslední příčky sestoupili. Až do roku 1987 startovali ve II. NFL.

Do třetí ligy se vrátili v ročníku 2007/08 postupem z divize. Předminulá sezona 2021/22 patřila k nejúspěšnějším, když na druhém místě nasbírali stejně bodů (51) jako postupující béčko Slavie Praha. Středočeši na sebe upozornili také v domácím poháru. Se Spartou Praha vypadli po remíze 1:1 až na penalty (2015/16) a rok nato vyřadili Teplice (1:0) a Jablonec (1:1) po rozstřelu.

V podzimním utkání prohrál Králův Dvůr s Pískem 1:5 (1:1), když neuhlídal píseckou ofenzívu, která korunovala převahu ve druhé půli čtyřmi góly.

Svěřenci trenéra Milana Nouska v minulém venkovním střetnutí konečně ukončili dvouměsíční čekání na výhru na stadionu Admiry Praha (3:1). K uchování účasti pro příští ročník třetí ligy jim postačí v páteční domácí derniéře i nerozhodný výsledek, neboť mají lepší bilanci vzájemných zápasů s předposledními K. Vary (1:0, 2:0).

Žlutomodří předchozí tři utkání naznačili zlepšení, neprohráli a protrhli smůlu v koncovce, které je delší dobu trápila. S píseckými fanoušky se v pátečním podvečeru hodlají rozloučit ziskem tří bodů.