Významný úspěch píseckého týmu U9 na Planeo Cupu. Bronz byl na dosah

Na finálovém turnaji Planeo Cupu U9 v Lázních Bohdaneč obsadil FC Písek v těžké konkurenci mezi 24 nejlepšími týmy celé republiky čtvrté místo. Základní skupinu dokonce vyhrál před Sigmou Olomouc a Baníkem Ostrava. Ve Zlaté skupině o konečné prvenství mu o vlásek uniklo medailové umístění.

„Kluci ve dvou dnech odehráli mnoho těžkých zápasů. První den se podařilo postoupit ze šestičlenné skupiny do finálové Zlaté skupiny společně se Sigmou Olomouc, kterou jsme porazili 5:4. Ve Zlaté osmičlenné skupině jsme na závěr porazili mladíky Dynama Č. Budějovice a čekali jsme na skončení zápasu mezi Karvinou a Sigmou Olomouc, v němž jsme k získání třetího místa potřebovali, aby Olomoučtí nevyhráli. Bohužel dali v poslední sekundě vítězný gól z přímého kopu a my jsme nakonec s trochou smůly skončili na 4. místě,“ popsal nadmíru vydařené vystoupení na východě Čech hlavní trenér přípravek Martin Škulina.

Za FC Písek U9 startovali: Tobiáš Hrádek – Martin Sleza, Jiří Klouda, Tomáš Černý, Jan Kropáček, Jan Mikulenka, Jakub Mikulenka, Matouš Bulka, Robin Šíp, David Uldrich. Trenéři: Martin Škulina, Martin Bulka, Jiří Klouda, Michal Sleza.