Postupující dorost U19 si poradil s Přešticemi

Předchozí první venkovní porážku odčinila písecká devatenáctka v domácím střetnutí proti šestým Přešticím, v němž si připsala jednadvacátou výhru v sezoně. Dvěma góly ji zařídil útočník Adam Veselý, který skóroval na začátku obou poločasů. Západočeši korigovali v závěru. Předání poháru pro vítěze ČDD U19 proběhne ve večerní domácí derniéře na hlavním stadionu s Roudným (7. června od 19 hod.)

Petr Bílý, trenér U19: „Utkání jsme začali aktivně a zaslouženě šli do vedení. Z naší strany to ale bylo v prvním poločase jediné, co mohu vyzdvihnout. Hosté poctivě bránili a my jsme se uchylovali jen k nákupům za obranu, což moc fotbalové krásy nepřineslo. Druhý poločas jsme začali opět aktivní hrou a díky tomu jsme zvýšili náskok. I když hosté dokázali zápas zdramatizovat, už jsme to výsledkově zvládli. Nejsem spokojený s herní složkou týmu a s pohybovou aktivitou některých hráčů. Na druhou stranu jsem rád, že jsem mohl vidět některé mladé kluky ve vyrovnaném utkání.“

FC Písek U19 – FC Přeštice U19 2:1 (1:0)
Branky:
Veselý 2.

Sestava: Martínek – Pinta (54. Janoušek), Klimeš, Budil, Říha (76. Šimák) – Dufek (46. Hovorka), Janda, Mařík, Hořánek (39. Novotný), Malát – Veselý.