Ukončí nelichotivou sérii? O důležité body k záchraně na Admiře

Třetí liga jde do finiše a písecký tým se musí mít na pozoru. V samém závěru sezony se ocitá těsně nad sestupovou propastí. O tolik potřebný bodový zisk se pokusí zabojovat v neděli dopoledne na hřišti Admiry Praha.

Poslední výhra Písku se datuje k 25. březnu, kdy přivezl tři body z dalekých K. Varů. Od té doby jako když utne. Po dvou měsících bez vítězství se Nouskovi svěřenci propadli na 14. místo.

Důležitý krok k uchování třetiligové příslušnosti mohou Písečtí učinit v nedělním střetnutí v pražských Kobylisích. Admira Praha se nachází na 10. místě tabulky se ziskem 34 bodů a její útok nastřílel nejméně gólů z celé soutěže (31).

Na domácím hřišti ze 13 zápasů šest vyhrála, dva remizovala a pět prohrála. V předchozím střetnutí porazila 3:2 béčko Bohemians.

Vzájemná bilance je příznivější pro Písek. V šesti z posledních osmi zápasů neprohrál. Podzimní střetnutí u Otavy v říjnu 2023 skončilo smírně 1:1. Pražené vedli již od 3. minuty zásluhou Šilera, deset minut po přestávce vyrovnal z penalty Belej.

Nedělní utkání začíná v 10,15 hod. a řídí jej sudí Matějka – Tryzna, Rychtár.