Ondřej Dohnal je v Písku nadšený, ale nechtěl slavit gól proti Dynamu

A-mužstvo FC Písek po třech utkáních bez bodu a také bez vstřeleného gólu remizovalo ve 23. kole ČFL na domácím hřišti s rezervou budějovického Dynama 2:2. Skóre otevřel záložník Ondřej Dohnal. Svůj celkově druhý gól v píseckých barvách vykouzlil pár dní před dvacátými narozeninami, připadajícími na 24. dubna.

Rodilý Pražák a odchovanec Sokola Kbely ve 21. minutě jihočeského derby napřáhl zdálky a strážce budějovických tyčí Andrew Colin se stihl jenom po větru ohlédnout za míčem rozvlňujícím brankovou síť. „Kašpi (Jakub Kašpar – pozn.) mi posunul balon na střed. Měl jsem chvíli času. První myšlenka byla otočit se nahoru a vystřelit. Naštěstí to tam padlo. Měl jsem pocit, že Colin si sáhl na míč. Ale nevytlačil ho,“ popisoval svoji druhou trefou ve žlutomodrém dresu.

Povedená chvilka ho zahřála u srdíčka. Divákům však nenabídl oslavná gesta. „Nechtěl jsem slavit, poněvadž patřím Dynamu. Bylo by to nerespektující vůči budějovickému klubu,“ uznal kmenový hráč černobílých, od nichž přišel ke břehu Otavy na hostování loni v létě.

Od radostného okamžiku pro domácí tým uplynuly čtyři minuty, když pronikajícího Marka Kalouska v pokutovém území zastavil Andrew Colin za cenu faulu. Exekutor nařízené penalty František Belej ale svým pokusem nenavýšil skóre. „Bohužel, to se stává. Taky jsem nedal penaltu v domácím duelu s Admirou. Nebudeme nic vyčítat Frantovi. Rozhodnout o výsledku jsme mohli z dalších akcí,“ dobře věděl autor vedoucího gólu.

Měli kopat roh

Zakrátko mohl v krajské konfrontaci skórovat znovu Ondřej Dohnal, jenže při zaměřování našel pouze gólmanovu náruč. „Byla to možná větší šance, než ta první,“ rmoutil ho nenaplněný efekt výživné střely. Ke slovu se naopak dostali hosté. Viktor Sliacky přehodil obloučkem vybíhajícího brankáře Tomáše Lercha a opravil stav na 1:1. „Přesto si myslím, že v první půli jsme předvedli lepší výkon, než po obrátce,“ komentoval zapůjčený středopolař.

Vyslanci ze Složiště v 69. minutě dokonali obrat. Zmatek v písecké obraně využil střídající Dominik Mašek. „Otočilo se to. Škoda. Předtím jsme měli šanci, ale Štěchimu (Dominik Štěch – pozn.) to vytáhl Colin. A než soupeř podnikl úspěšný protiútok, měli jsme kopat roh. Tím jsem si jistý,“ poukázal na evidentní chybu rozhodčího.

Domácí ve zbývajícím čase podřídili všechno záchraně alespoň jednoho bodu. Agilní Marek Kalousek v 83. minutě vybojoval rohový kop a také se ujal jeho rozehrání, načež ze zahuštěného prostoru před brankou Dynama vyplaval Vojtěch Bartizal, který zblízka skóroval. „Vyrovnali jsme zaslouženě. Odehráli jsme vcelku dobrý zápas a byla by škoda, kdybychom vyšli naprázdno,“ shrnul své ohlédnutí Ondřej Dohnal.

Student Střední obchodní školy v Českých Budějovicích se objevil na českém jihu teprve v předminulém roce. Z devatenáctky pražského Meteoru, kde nastupoval s hráči staršími o rok. Povedlo se mu jaro a díky nabídce přešel do devatenáctky Dynama. Odtud přeskočil do třetiligového béčka, za něž odehrál osm utkání a vzhledem k menšímu vytížení šel pomoci Písku. „Musím říct, že jsem tady nadšený. Kolektiv je skvělý a hraju každý zápas. Trenéři mi věří, což je asi nejdůležitější,“ vyzdvihl perspektivní mladík.

Fotogalerie