Vedení 2:1 jsme uhájili, chválil si trenér Nousek

Písečtí fotbalisté dokázali porazit druholigového soupeře z nejvyšších pater o jednu branku. Za utkáním dvou rozdílných poločasů, které skončilo vítězstvím domácího týmu nad Spartou B 2:1, se ohlédl písecký trenér Milan Nousek ml.

Jak hodnotíte dnešní zápas?
Myslím si, že zápas se odvíjel podle toho, co jsme očekávali a co jsem klukům říkal. Prvních 25 až 30 minut jsme hráli velice solidně, když jsme napadali soupeře na jejich polovině, z toho pramenily jejich chyby, ze kterých jsme dokázali vstřelit dva góly. Pak na to soupeř samozřejmě reagoval, to pro nás nebylo úplně ideální, trochu jsme se s tím potýkali, ale myslím si, že v konečné fázi jsme dokázali ubránit vedení 2:1.

Ve druhé půli jste úplně vyklidili hřiště, co se stalo?
Soupeř změnil rozestavení, začal hrát na dva hráče nahoře, tím pádem se dostávali do většího tlaku na naši rozehrávku. Nám to moc nelepilo, navíc tam proběhlo nějaké vynucené střídání, musel jsem stáhnout zraněného Němečka a potom i Kotrbu, což jsou hráči z obranných řad a samozřejmě se to nějakým způsobem projevilo. Kluci se s tím ale dokázali poprat a zvítězili jsme.

Do startu jara vám zbývají už jen dva přípravné zápasy?
Ano, hrajeme doma s Příbramí a Budějovicemi B, to by měla být generálka.

Máte do té doby v hledáčku ještě nějaké doplnění týmu, nějaké posily?
V následujícím týdnu to budeme řešit. Měli jsme vyhlídnutého ještě jednoho hráče, který ale na 99 procent nepřijde, tak uvidíme, jestli se nám něco povede. Nám se oba dva střední záložníci zranili dlouhodobě a tak bychom potřebovali vyplnit střed pole. Teď tam máme dorostence, takže se může stát, že to dokáže vyplnit i ten dorostenec.

Napsal Václav Kucul, foto Jan Škrle