Muži B - Luděk Zborník byl zařazen do ideální sestavy kola

Jihočeský kraj: Parádní výkony a dva góly do sítě soupeřů zaznamenali o víkendu fotbalisté Tadeáš Jindra z Dačic, jankovský Vojtěch Bürger a Stanislav Legdan, stoper Hluboké, jemuž se to povedlo ze hry a již do poločasové přestávky. Právě jeho naše redakce zvolila za Muže 23. kola krajského přeboru.

O překvapení se postaral tým brankáře Petra Hovorky. Jako první dokázal pokořit na jaře posílené Čimelice a vyhrát na jejich hřišti 1:0. Nemalou zásluhu na tom měl s jistotou chytající gólman Želče.

Vedle zkušeného stopera Davida Pichlíka roste v Písku 19letý Luděk Zborník, jenž byl nejlepším hráčem svého týmu při prvním jarním vítězství v Sedlici. O dva roky starší Ondřej Hajný si vysloužil nominaci do sestavy kola za svůj výkon na kraji obrany Rudolfova s posledními Prachaticemi. Martin Plánský Martin Šahajda byl hodně vidět proti Jankovu, ale body vystřílel soupeři dvěma zásahy Vojtěch Bürger.

Pod zámkem zářil s Dražicemi ostřílený zadák a budoucí třicátník Stanislav Legdan, který po asistencích Zbyňka Stráského a Karla Štabrňáka vsítil dva góly. „Hlavně jsem rád za druhý gól, kdy jsme se s Antym domluvili, že to kopne na zadní tyč a brankář mi to vyrazil přímo na nohu a už stačilo jen doklepnou do sítě,“ prozradil v připravovaném rozhovoru Muž 23. kola.

V Dačicích nekompromisně trestali dvě hrubice katovického obrany rychlík Martin Toman se zakončujícím Tadeášem Jindrou. Ten první vždy sebral míč váhajícím bekům, druhý úspěšně zakončoval. Nejprve z penalty, pak dorážkou zblízka. Soběslavský Martin Dvořák se jako jediný trefil v derby ve Veselí, když dostal centr za beky a nekompromisně skóroval. Svým třináctým gólem zajistil Spartaku tři body v boji o třetí místo. V Oseku zasloužila pochvalu celá jedenáctka, ale nejvíce středopolař Jan Schánělec.

V tabulce střelců si zajistil pětigólový odstup Tomáš Smékal. Jankovský šutér zaokrouhlil svůj účet na rovných 20 gólů. Z brankářů si v počtu vychytaných nul polepšil soběslavský Martin Kuník, který dokázal zlikvidovat i penaltu a připsal si sedmé čisté konto.

Čísla z KP:

Nejlepší střelci: 20 - Smékal (Jankov), 15 – Pouzar (Rudolfov), 13 – Dudek, Stejskal (oba Olešník), Uher (Osek), Dvořák (Soběslav), 12 - Jindra (Dačice), 10 - Šebelka (Jankov), 9 – Zušťák (Písek B), Šmídmajer (Soběslav), P. Hovorka (Katovice), Trčka (Planá), 8 – Carda, Mráz (oba Osek), Keclík (Písek B), 7 - Bašta (Rudolfov), Ježek (Veselí), Brůžek (Želeč).

Brankáři s nulou: 10 - Teringl (Rudolfov), Švehla (Katovice), 7 - Kuník (Soběslav), 6 - Hřebejk (Osek), Brašnička (Hluboká), 6 - Šiller (Jankov), 5 - Hejníček (Jankov), Jirkal (Olešník), 4 - Brandštýl (Planá), Fajfrlík (Čimelice), 3 - Hovorka (Želeč), Vančát (Sedlice), 2 - Boček (Dražice), Hopfinger (Prachatice), Plachý (Veselí), V. Zejda (Dačice), 1 – Varyš, Přibyl, Formánek (vš. Písek B), T. Ferdan, Lepič (Čimelice), Lála, Cimburek (oba Dražice), Chaluš (Osek), Brůha (Rudolfov).

Hattricky (7): 2 - Smékal (Jankov), 1 – Zoubek (Katovice), Pouzar (Rudolfov), Štolba (Dačice), Mráz (Osek), Uher (Osek)
Nejvyšší návštěvy: 490 diváků (Katovice – Jankov), 420 diváků (Osek – Katovice), 388 diváků (Jankov – Olešník), 370 - (Katovice – Čimelice) a 350 (Katovice – Planá).

Červené karty (22): 1 – Chytka (Sedlice), R. Novotný (Želeč), Fořt (Dražice), Nýdl (Olešník), M. Babka (Prachatice), Řezáč (Čimelice), Bürger (Jankov), Tesárek, Šandera, Kralik (vš. Prachatice), Brandl (Dačice), Řezníček (Jankov), Valášek (Dražice), Holub (Želeč), Miklas (Katovice), Hejl (Veselí), Vančát (Sedlice), Schánělec (Osek), Listopad (Písek B), Stráský (Hluboká), Hřebejk (Osek), J. Novotný (Rudolfov).

Ideální sestava 23. kola KP podle Jihočeského fotbalu:

Petr Hovorka (Želeč/2) - Luděk Zborník (FC Písek B/1), Stanislav Legdan (Hluboká/7), Martin Šahajda (Planá/4), Ondřej Hajný (Rudolfov/2) - Karel Štabrňák (Hluboká/1), Jan Schánělec (Osek/1), Tadeáš Jindra (Dačice/4), Vojtěch Bürger (Jankov/3) - Martin Toman (Dačice/1), Martin Dvořák (Soběslav/6).

www.jihoceskyfotbal.cz

Foto: František Bořánek/FC Písek