Muži B - Petr Listopad byl zařazen do ideální sestavy kola

Jihočeský kraj: O sedmý letošní hattrick v krajském přeboru se zasloužil jankovský snajpr Tomáš Smékal, jenž se výrazně podílel na první jarní porážce Oseku a naší redakcí byl zvolen za Muže 20. kola. Kapitán Čimelic Václav Hegenbart (33 let) má v jarních odvetách obdivuhodnou formu a potřetí si vysloužil nominaci do ideální jedenáctky.

Strážce branky Jiří Chaluš dlouho držel svůj oslabený tým v Jankově nad vodou a až do 69. minuty byl stav 1:0 především jeho zásluhou. „Po změně stran se vyznamenal brankář Chaluš, který přímo čaroval a několikrát excelentně vychytal stoprocentní tutovky Smékala,"vyzdvihl Chalušův skvělý výkon trenér Oseku Jaroslav Voříšek.

Tomáš Smékal vsítil tři góly a rozšířil své konto na 17 branek. Deset minut před koncem zkompletoval hattrick. „Ihned po vstřelení třetího gólu jsem slyšel, kolik to bude stát, jelikož mi předpovídali, že bych mohl vyhrát hráče kola a dostat se i do ideální jedenáctky,"prozradil Smékal, že příspěvku do hráčské kasy podle správné předpovědi spoluhráčů neunikne. „Málo to není, ale na to, abych tyto peníze do kasy nedal, to také ne. Ale určitě bych si za to udělal hezký nákup v supermarketu,“ smál se nejlepší šutér soutěže.

Hlubocké obraně, která domácímu béčku Písku téměř nic nedovolila, šéfoval Stanislav Legdan, který nasbíral již půltucet nominací. O jednu méně má katovický režisér Michal Repa. Olešnický Lukáš Dudek vyrovnal z první velké šance. V Jankově se líbil nejenom Smékalův výkon. „Výborně zahrál Bürger,"podotkl kormidelník Ivo Čech. V Dačicích zářili v dresu Centropenu Dominik Vacuška a Tadeáš Jindra. Soběslavský záložník Tomáš Mazouch dvěma góly zaskočil za útočníky Dvořáka se Šmídmajerem. Petr Listopad z písecké rezervy se úspěšně přeškoluje na středního obránce.

Čísla z KP:

Nejlepší střelci: 17 - Smékal (Jankov), 13 – Pouzar (Rudolfov), 12 – Dudek, 11 - Stejskal (oba Olešník), 10 - Uher (Osek), Dvořák, 9 - Šmídmajer (oba Soběslav), 8 - P. Hovorka (Katovice), Trčka (Planá), Carda (Osek), Zušťák (Písek B), Šebelka (Jankov), 7 - Keclík (Písek B), Bašta (Rudolfov), Jindra (Dačice).

Brankáři s nulou: 10 - Teringl (Rudolfov), 9 - Švehla (Katovice), 6 - Hřebejk (Osek), Brašnička (Hluboká), Kuník (Soběslav), 5 - Šiller (Jankov), Hejníček (Jankov), 4 - Brandštýl (Planá), Jirkal (Olešník), Fajfrlík (Čimelice), 3 - Hovorka (Želeč), Vančát (Sedlice), 2 - Boček (Dražice), Hopfinger (Prachatice), Plachý (Veselí), V. Zejda (Dačice), 1 - Varyš (Písek B), T. Ferdan, Lepič (Čimelice), Lála (Dražice), Formánek (Písek B), Chaluš (Osek).

Hattricky (7): 2 - Smékal (Jankov), 1 – Zoubek (Katovice), Pouzar (Rudolfov), Štolba (Dačice), Mráz (Osek), Uher (Osek)
Nejvyšší návštěvy: 490 diváků (Katovice – Jankov), 420 diváků (Osek – Katovice), 388 diváků (Jankov – Olešník), 370 - (Katovice – Čimelice) a 350 (Katovice – Planá).

Červené karty (18): 1 – Chytka (Sedlice), R. Novotný (Želeč), Fořt (Dražice), Nýdl (Olešník), M. Babka (Prachatice), Řezáč (Čimelice), Bürger (Jankov), Tesárek, Šandera, Kralik (vš. Prachatice), Brandl (Dačice), Řezníček (Jankov), Valášek (Dražice), Holub (Želeč), Miklas (Katovice), Hejl (Veselí), Vančát (Sedlice), Schánělec (Osek).

Ideální sestava 20. kola KP podle Jihočeského fotbalu:

Jiří Chaluš (Osek/1) - Stanislav Legdan (Hluboká/6), Petr Listopad (FC Písek B/2), Dominik Vacuška (Dačice/2), Tomáš Mazouch (Soběslav/1) - Michal Repa (Katovice/5), Tadeáš Jindra (Dačice/1), Vojtěch Bürger (Jankov/2), Tomáš Smékal (Jankov/5) - Lukáš Dudek (Olešník/2), Václav Hegenbart (Čimelice/3).


www.jihoceskyfotbal.cz

Foto: František Bořánek/FC Písek