Muži A - Fotbalovou válku rozhodl Jakub Šindelář

Na trávník plný vody dopadaly další a další kapky deště. Hráči byli promočení ještě před výkopem, přesto se utkání šestého kola ČFL mezi Pískem a Vyšehradem odehrálo – a s dobrým koncem pro domácí, kteří vyhráli 1:0.

Zápas to byl specifický především pro od nové sezony píseckého Jakuba Šindeláře, který v uplynulém ročníku Fotbalové národní ligy oblékal dres právě sobotního soupeře z hlavního města. Jakub se chytil v pravou chvíli a posílen zvýšenou motivací předvedl zatím nejlepší výkon ve žlutomodrých barvách.

„Hodně jsem se na zápas těšil. Jsem samozřejmě strašně rád, že jsem dal gól a vyhráli jsme – to je nejdůležitější. Terén byl hodně špatný. Nehrál se příliš fotbal. Dnes to byla spíše válka, kterou jsme zvládli,“ popsal své pocity střelec rozhodujícího gólu.

Dosaženými výsledky Písečtí fotbalisté doposud příliš neoslňovali a s Vyšehradem hráli o víc než jen o body: „Byl to hrozně důležitý zápas. Měli jsme v týdnu pohovory. Hráli jsme v podstatě za trenéra i sami za sebe. Je to pro nás velmi důležité vítězství,“ prozradil po utkání Jakub Šindelář, jehož okamžik přišel v 76. minutě. „Ani nevím, kdo to tam centroval. Míč přelétl všechny obránce. Já jsem to zavíral vzadu a prostřelil jsem to na zadní tyč,“ popsala svou trefu předsezonní posila Písku.

Jakub Šindelář však nezanevřel ani na Vyšehrad, kde mohl zůstat a hrát i v aktuální sezoně: „Na Vyšehrad vzpomínám v dobrém, ale samozřejmě jsem rád, že jsem jim dal gól. S trenérem Klímou jsme si volali, ale nakonec jsem zvolil variantu odchodu do Písku. Chtěl jsem zkusit ještě něco jiného,“ potvrdil Jakub zájem Vyšehradu.

Také kormidelník Vyšehradu a bývalý trenér Jakuba Šindeláře Jaroslav Klíma se po zápase na tiskové konferenci ke klíčovému momentu vyjádřil, když reagoval na slova píseckého lodivoda Ondřeje Prášila, který hovořil o speciálním kouzlu nasazení hráče, který v kádru soupeře dříve působil: „A u nás je to super. Kraják nám dal gól s Olympií, Polanský nám dal gól, když jsme hráli v Hořovicku a dneska Šindy (pozn. Jakub Šindelář)," nechápavě vyjmenovával "mstící se" bývalé hráče Slavoje Jaroslav Klíma.

Jaký vliv bude mít nejen na Jakuba Šindeláře důležité vítězství nad Vyšehradem, ukáží písečtí fotbalisté v sobotu 24. září, kdy se v Hradci Králové od 10.15 hodin utkají s místní Olympií.

Autor: Petr Brůha