U 16 - FC Písek vs. FK Baník Most 3:4 (2:1)

V 6. kole ČLMD přivítali domácí na svém hřišti ambiciózní tým Mostu. Již ve 2. minutě po úniku domácího Sigmunda po levé straně jeho centrovaný míč zakončoval Říha, střela však byla zblokována hostující obranou. Ve 4. minutě na druhé straně hosté rozehrávali přímý volný kop, ale ani jejich zakončení nebylo přesné. V 6. minutě po pěkné akci domácího Říhy ve středu hřiště převzal jeho přihrávku Stráský, na vápně se uvolnil, jeho střelu hostující brankář Cafourek podcenil a domácí šli do vedení. V 9. minutě se po milimetrové nahrávce Říhy ocitl ve velké šanci Sigmund, jeho tvrdou střelu však hostující brankář vytěsnil na roh. V 15. minutě chyboval v obraně domácí Kulík, hosté ale nabídnutou šanci nevyužili. Ve 26. minutě po pěkné kombinační akci hostů po pravé straně nevyužil šanci L. Šedivý. Ve 30. minutě unikal po levé straně domácímu Žurkovi rychlý Drobný, Žurek však stačil jeho střelu zblokovat. Hosté byli v této fázi utkání aktivnější a vyrovnání se dočkali ve 35. minutě, kdy po pěkné akci Longauera z pravé strany zakončoval ve vápně Duong Thanh Tung a technickou střelou přehodil domácího brankáře Štiaka. Dramatické okamžiky přišly těsně před poločasem, kdy nejprve hosté měli obrovskou šanci, ale Štiak jejich zakončení bravurně zneškodnil. A z následného rychlého brejku domácích po ose Říha – Sigmund a závaru před hostující brankou zakončoval přesně Viták – 2:1.

Po přestávce pokračovali hosté v aktivní hře a hned ve 41. minutě po chybě domácí obrany zakončoval do odkryté brány Drobný – 2:2. Poté se strhl velký liják a nastalé situce využili hosté k obratu ve skóre. V 50. minutě po pěkné akci Drobného z levé strany zakončoval akci nejlepší hráč hostů Duong Thanh Tung svým druhým gólem – 2:3. Domácí se však nevzdávali a bojovali o body. V 53. minutě chtěl prověřit brankáře hostů Tůma, jeho tvrdá střela z dálky však nebyla přesná. V 60. minutě po volném přímém kopu domácích nezakončil přesně Petřík. V 64. minutě po rozehraném volném přímém kopu domácího Mály zakončoval z voleje Němeček – 3:3. V dalších minutách se oba týmy snažily neudělat chybu na těžkém terénu a utkání spělo k remíze, avšak v 73. minutě pád hostujícího hráče v pokutovém území domácích posoudil nepřesně pískající rozhodčí Benedikt jako faul a z následné penalty se hostující kapitán J. Šedivý nemýlil – 3:4. V závěrečných minutách se domácí ještě snažili o vyrovnání. V 75. minutě po volném přímém kopu Mály netrefil těžký míč před brankou hostů Petřík, v 78. minutě se ocitl před brankářem hostů Blažek, ale v zakončení selhal, v 80. minutě po rohu domácích trefil Marek pouze břevno.

Branky: 6. Stráský, 40. Viták, 64. Němeček - 35., 50. Duong Thanh Tung, 41. Drobný, 73. (11) J. Šedivý.

ŽK: Kulík (Pí).

Baník Most: Cafourek (41. Hodina) - Kaják, Drobný, Pöschl (41. Gábor), Longauer - Rusó, J. Šedivý (75. Fous), L. Šedivý, Rubeš - Doung Thanh Tung (68. Gabčo), Klíma.

Trenér:Zbyšek Klimpl.

Vedoucí mužstva:Svatopluk Boušek.

FC Písek: Štiak - Mála (78. Pinta), Marek, Staněk, Blažek - Kulík, Říha (50. Tůma), Stráský (53. Petřík), Viták - Sigmund (65. Dan), Žurek (53. Němeček).

Trenéři:Jaroslav Ptáček a Radoslav Houdek.

Vedoucí mužstva:Zdeněk Hrala.

Rozhodčí: Benedikt - Kaštánek, Žemlička.