U Otavy se představí loňský šampion třetí ligy

Písecký tým po dvou krajských derby v rámci 25. kola ČFL přivítá na domácím stadionu jednoho z horkých kandidátů na prvenství a loňského vítěze Jiskru Domažlice.

Chodové startují ve třetí lize nepřetržitě již čtrnáctou sezonu. Na špici ČFL se pohybuje Jiskra v posledních letech pravidelně, předloni bojovala až do posledního kola o postup. V minulé sezoně vystoupali fotbalisté z města na Chodsku až na nejvyšší stupínek. O postup do druhé ligy neuspěli v baráži s Viktorií Žižkov.

Letos patří Domažlice opět ke kandidátům na medailová umístění. Do Písku přijede tým trenéra Pavla Horvátha, který se v létě po osmi letech vrátil na místo činu, v pozici druhého týmu tabulky. Na vedoucí béčko Slavie Praha ztrácí šest kol před koncem osm bodů.

Podzimní střetnutí Písku v Domažlicích skončilo vítězstvím Jiskry 4:0, když tři góly vstřelila po hodině hry v rozmezí sedmi minut. Žlutomodrým se na soupeře ze západu Čech v předchozích sezonách nedařilo, tři body nad ním získal před čtyřmi roky. Poslední střetnutí u Otavy, vloni na jaře, skončilo nerozhodnou přestřelkou 3:3.

Písečtí potřebují v páteční předehrávce bodovat jako sůl a vylepšit si reputaci z posledních pěti zápasů, v nichž nasbírali jediný bod.

Utkání za rozhodování arbitrů Švorce – Hlaváčka a Adámka začíná v 18 hodin.